Bibliotheken & instellingen
Nieuws


   

Winkler Prins online voor bibliotheken,
  overheid en bedrijven


Winkler Prins online. De webbased encyclopedie voor het Nederlands taalgebied. Een online kenniskit die altijd up-to-date is. Betrouwbaar, onafhankelijk en een gegarandeerd veilige omgeving voor kinderen en jongeren. Voor volwassenen biedt Winkler Prins online een uitgebreide bron om kennis te vergaren.

Winkler Prins online is uitdagend vormgegeven en koppelt een scala van multimedia aan vele artikelen. Als enige in zijn soort kent Winkler Prins online drie versies, aangepast aan de leeftijd en het kennisniveau van de verschillende gebruikers.

Junior Winkler Prins online, leeftijd 6+
Tekst en vormgeving aangepast aan de leeftijdsgroep. De artikelen worden ondersteund door veel video's, geluidsfragmenten, animaties en foto's. De zoektechnologie is intuïtief en eenvoudig in het gebruik zodat ook beginnende gebruikers er direct mee uit de voeten kunnen.

Studie Winkler Prins online, leeftijd 10+
De teksten zijn aangepast aan de leeftijdsgroep en voorzien van video’s, animaties, geluidsfragmenten en afbeeldingen. De zoektechnologie is goed doordacht en intuïtief in het gebruik. Een interactieve atlas en statistiekmodule maken het aanbod compleet.

Grote Winkler Prins online, leeftijd 15+
Een zeer volledige en prachtig vormgegeven online encyclopedie. De ruim zestigduizend artikelen worden ondersteund door veel multimedia, een interactieve atlas en een statistiekmodule. De intuïtieve navigatie en de vele zoekmogelijkheden maken deze encyclopedie tot een ultieme informatiebaak.

  Leeftijd
Junior Winkler Prins online is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar (basisschool). Taalniveau en vormgeving zijn aangepast aan de doelgroep. Ook de navigatie is speciaal voor hen ontwikkeld. De encyclopedie is gebruiksvriendelijk en de navigatie is intuïtief. Uw kinderen kunnen zonder toezicht in een veilige omgeving werken aan hun schoolprojecten.

Studie Winkler Prins online is ontwikkeld voor de kinderen vanaf 10 jaar (bovenbouw basisschool en onderbouw voortgezet onderwijs). De artikelen zijn beperkt in lengte en de vormgeving is uitnodigend en levendig. Studie Winkler Prins online sluit aan bij de onderwerpen die op school worden behandeld en biedt veel ondersteuning bij het maken van huiswerk.

Grote Winkler Prins online is de volledige Winkler Prins Encyclopedie, de online voortzetting van de encyclopedie waarvan in 1870 de eerste druk verscheen. Een prachtig vormgegeven online naslagwerk met veel beeldmateriaal, animaties en video’s. Geschikt voor iedereen vanaf 15 jaar.
  6+   10+   15+
  Rubrieken   Aardrijkskunde, Geschiedenis, Kunst, Zo leven we, De mens, Natuur, Wetenschap & Techniek, Sport en Bekende mensen   Aardrijkskunde, Geschiedenis, Kunst, Samenleving, De mens, Biologie, Wetenschap & Techniek, Sport   Aardrijkskunde, Geschiedenis & Politiek, Kunst & Cultuur, Economie, Recht & Sociale wetenschappen, Literatuur & Taal, Biologie & Gezondheid, Techniek & Natuurwetenschap, Sport & Spel en Religie & Filosofie
  Aantal artikelen   1.500   9.500   61.500
  Aantal foto's   3.000   4.000   4.000
  Aantal illustraties   100   500   500
  Aantal filmpjes & animaties   200   350   350
  aantal gecontroleerde externe weblinks
De externe links zijn gecontroleerd op kwaliteit en worden constant bijgewerkt zodat ze niet 'doodlopen'.
  150   300   400
  Inhoud afgestemd op kerndoelen onderwijs      
  Tekstniveau aangepast aan doelgroep      
  Interactieve wereldatlas
Interactieve wereldatlas
 • Meer dan 80.000 plaatsen wereldwijd.
 • Mogelijkheid tot inzoomen op Nederland, Europa en de wereldkaart. Binnen de kaart van Nederland is het mogelijk extra diep in te zoomen.
 • Handige zoekfunctie opent direct de gezochte positie.
 • Lengte- en breedtegraden altijd zichtbaar, waar de muis zich ook bevindt.
 • Razendsnel afstand meten tussen twee of meer plaatsen.
 • Door uitzetten van de labels kunt u de topografische kennis toetsen.
 • Eenvoudig in het gebruik.
De atlas is altijd slechts één muisklik verwijderd. Bij Junior Winkler Prins online wijst het vosje met de naam 'Atlas' rechtsonder de weg. Bij Studie en Grote Winkler Prins online is rechtsonder continu een wereldbolletje te zien met drie pijlen: woordenboek, statistiek en atlas. Aanklikken is voldoende.
     
  Statistiekmodule
Statistiekmodule

Met de statistiekmodule beschikt u over de actuele, statistische gegevens van alle landen van de wereld. Enkele voorbeelden:
 • Bevolking, bijvoorbeeld geboortecijfer en geletterdheid.
 • Communicatie, bijvoorbeeld internetgebruik en het aantal mobiele telefoons
 • Economie, bijvoorbeeld de defensie-uitgaven en het bbp
 • Geografie, bijvoorbeeld de lengte van de kustlijn of het hoogste punt.
 • Vervoer, bijvoorbeeld de lengte van wegen en spoorwegen.

De module biedt de mogelijkheid om de statistieken van vier landen met elkaar te vergelijken in een staafdiagram.

De statistiekmodule is te vinden in Studie Winkler Prins online en Grote Winkler Prins online en staat altijd paraat. Volg de link rechts onderin naar Statistiek.
     
  Periodiek Systeem der Elementen
Periodiek Systeem der Elementen

Deze module biedt een systematische weergave van alle mogelijk gegevens van de elementen. Elk element is aanklikbaar waarna een nieuw scherm zich opent. Hierop is te zien:
 • De geschiedenis van de ontdekking van het element.
 • Toepassingsmogelijkheden van het element.
 • Opmerkelijke eigenschappen.
 • Kenmerkend gedrag.
 • De isotopen van het element.
De elementgroepen zijn op verschillende manieren te sorteren: op atoommassa, dichtheid, kookpunt, smeltpunt, symbool en op aanwezigheid in het menselijk lichaam of in de aardkorst.

Deze module is een link bij het artikel Periodiek Systeem der Elementen, en bij alle artikelen die gaan over onderwerpen die terug te vinden zijn in het periodiek systeem.

Bij Junior Winkler Prins online ontbreekt deze module.
     
  Ontsluiting op IP-adres      
  Netwerkversie      
Impressie

Junior Winkler Prins online


Studie Winkler Prins online


Grote Winkler Prins online

    KernwaardenHighlights

Interactieve atlas


  De interactieve atlas van Winkler Prins online toont hoezeer het informatie verzamelen is geëvolueerd sinds de tijd van de oude vertrouwde wereldkaart.
>> Lees verder

Statistiekmodule


  Met de statistiekmodule beschikt u over de actuele, statistische gegevens van alle landen van de wereld.
>> Lees verder
Multimedia


  Juist bij jonge kinderen werkt visuele en auditieve educatie erg effectief.
>> Lees verder

Ontwikkeld voor verschillende leeftijden


  Winkler Prins online heeft drie verschillende versies ontwikkeld, die verschillende leeftijdsgroepen op maat bedienen.
>> Lees verder
 

>> disclaimer   >> colofon   >> privacy   >> over ons   >> contact   >> helpdesk
Winkler Prins is onderdeel van Uitgeverij Unieboek Het Spectrum bv