Welkom bij Winkler Prins online

Winkler Prins online is dé webbased encyclopedie voor het Nederlands taalgebied. Een online kenniskit voor in de klas, overal te benaderen en altijd up-to-date. Maar ook: betrouwbaar en onafhankelijk. In 2020 zijn de inhoud, techniek en vormgeving van de Winkler Prins online helemaal naar deze tijd gehaald.

De website kent vanaf nu twee versies: (De Grote Winkler Prins is niet langer beschikbaar.)


Junior

Junior Winkler Prins online, leeftijd 6+, (basisonderwijs). Rubrieken zijn Aardrijkskunde, Geschiedenis, Kunst, Zo leven we, De mens, Natuur, Wetenschap & Techniek, Sport en Bekende mensen, met ca. 2.700 ingangen.

Tekst en vormgeving is aangepast aan de leeftijdsgroep. Veel video's, geluidsfragmenten, animaties en foto's. De zoektechnologie is intuïtief en eenvoudig in het gebruik zodat ook beginnende gebruikers er direct mee uit de voeten kunnen. De onderwerpselectie is gebaseerd op de kerndoelen van het basisonderwijs die in 2006 zijn vastgesteld en elk jaar weer herijkt worden. Junior Winkler Prins is speciaal ontworpen voor het basisonderwijs. Voor de groepen 7 en 8 kan de Studie Winkler Prins het overwegen waard zijn.

Ontsluiting op IP-adres van de school en thuisgebruik is mogelijk, in de klas via het digibord, thuis en op school via een ELO.

Naar de Junior Winkler Prins online


Studie

Studie Winkler Prins online, leeftijd 10+, (voortgezet onderwijs, maar ook groep 7 en 8 v.h. basisonderwijs). Rubrieken zijn Aardrijkskunde, Geschiedenis, Kunst, Samenleving, De mens, Biologie, Wetenschap & Techniek, Sport, met ca. 11.500 ingangen.

Helder en toegankelijk taalgebruik, maar nooit kinderachtig. De lengte van de teksten sluit aan bij het niveau van de jongeren en de vormgeving is aantrekkelijk en uitnodigend. Ook hier weer veel video's, geluidsfragmenten, animaties en foto's.

Ontsluiting op IP-adres van de school en thuisgebruik is mogelijk, in de klas via het digibord, thuis en op school via een ELO.

Naar de Studie Winkler Prins online


Proefabonnement aanvragen

Als u wilt kijken of de Junior en/of de Studie geschikt is voor gebruik op uw school of instelling dan kunt u vrijblijvend een proefabonnement aanvragen dat automatisch na een maand verloopt en waarmee u de websites kunt proberen. Toegang wordt verleend op basis van het IP-adres of de IP-adressen van uw school of instelling.

Om dit mogelijk te maken ontvangen wij graag een aantal gegevens:

*Het IPv4-adres is te vinden op www.watzijnmijnips.nl

Wanneer U deze gegevens stuurt naar verkoop@winklerprins.com bent u zo snel mogelijk aangesloten. De gegevens die u verstrekt zullen door ons vertrouwelijk worden behandeld.

Na de proefperiode met Junior en/of Studie Winkler Prins online kunt u aangeven of u voor uw school een abonnement wilt afsluiten. Afhankelijk van uw specifieke wensen, ontvangt u een vrijblijvend en vooral passend aanbod. Tegen het einde van de proefperiode berichten wij u over de verschillende abonnementsvormen.

Indien u vragen heeft of andere opmerkingen kunt u altijd contact opnemen via verkoop@winklerprins.com.

Met vriendelijke groet,

Het Winkler Prins-team


Colofon

Over ons

Privacy

Disclaimer

Contact

Winkler Prins is onderdeel van Uitgeverij Unieboek Het Spectrum bv